DIY Paper Flower Ball tutorial / Csináld magad – Krepp Papír Virággömb

Sorry guys for being so late with the actual tutorial, I had a lot going on, but finally here we are…:) So this is the super easy flower ball – pomander tutorial! It looks so nice and very easy to do! 🙂 Hope you will have fun while making them!

Ahogy ígértem, a következő bejegyzés egy papír virággömb elkészítése lesz! 🙂 Nagyon mutatósak lettek, és igazán egyszerű volt elkészíteni!

You will need:

 • Crepe paper
 • Styrofoam ball
 • Glue gun
 • Scissors
 • Ribbon

Amire szükséged lesz az elkészítéshez:

 • Krepp papír
 • Hungarocell golyó
 • Ragasztópisztoly
 • Olló
 • Szalag

flower_ball_1Slice up your paper…first I measured 60cm long slices and then fold them together for the easier cut…next cut them 7cm wide! Then crumple these slices to get a looser more fabric like structure of the crepe paper.

A krepp papírt először 60 cm hosszúságban, majd feltekerve 7 cm széles csíkokra felvágtam. Gyűrd meg egy kicsit a papírt, így sokkal kezelhetőbb-formázhatóbb lesz!

flower_ball_3

I always fold down the top bit of the paper, it just makes the flower nicer! Then start to roll your crepe paper…first roll it tight then let a little looser… if you really good then your first will look like a real flower, if you are like me…then you have to do a couple to get into. But it is super easy if you find your technique to do it! 🙂

Először is lehajtottam a krepp papír felső részét, így szebbek lesznek a virágszirmok. Majd elkezdtem feltekerni…először szorosabban, majd mindig ráhagytam egy kicsit. Így haladj körbe, és meglátod, hogy alakulni fog egy szép virág! Ha nagyon ügyes vagy, akkor már az első virágnak fog kinézni! Nekem el kellett egy pár virágot készítenem, hogy megtaláljam a technikáját, hogy is lesz ebből a feltekert krepp papírból egy szép virág! Látni fogod, ahogy egyre többet csinálsz, egyre szebbek lesznek a virágok! 🙂

flower_ball_4

So this is how it looks while I’m still making the paper flowers! Make a bunch of them….theen…

És így néz ki a papír virág amikor még épp készülőben van! :)….

flower_ball_6

So if you are ready with many paper flowers then cut the ends so it will be easier to stick them to the styrofoam ball! You can put a little glue at the end…just to keep it more together!

Ha kész vagy az összes virággal, akkor vágd le a végét… itt előfordult, hogy elkezdett egy kicsit szétjönni a virágom, ilyenkor egy kis ragasztóval megerősítettem! Akár közben is 4-5 hajtásonként is meg lehet erősíteni!

flower_ball_7
Use your glue gun to stick all the flowers to the styrofoam ball…and then you are done!! 🙂 It is very cheap and so easy to do! Find some nice ribbon to hang them up… it will be so nice!! 🙂

Mostmár az eddig látványos résznél egy még látványosabb rész következik, ragasszuk fel a virágokat a hungarocell golyóra!:)) És kész is vagy! 🙂 Azaz majdnem…már csak az akasztó hiányzik, én szatén szalagot használtam, de akár elhagyható, és asztali díszként is használható ez a szépséges virággömb! 🙂 Nagyon olcsón elkészíthető…(2x110ft volt a krepp papír, a kisebbik gömb pedig 250ft volt. A nagyobbik hungarocell gömböt egy régi karácsonyi dekorációból újra felhasználtam!! 🙂 )

flower_ball_8

flower_ball_11Hope you liked it!! 🙂

Remélem tetszett és Ti is nekiálltok egy kis dekorációhoz!! 🙂 Kinga xx

Advertisements
3 comments
 1. Németh-Sarkadi Eszter said:

  Szia
  Érdekelne, hogy a krepp papír gömbnél mekkora hungarocell gömböket használtál és, hogy egy gömbhöz hány krepp papír tekercs kellett?
  Válaszodat előre is köszönöm
  Eszter

 2. kinga said:

  Szia Eszter!

  A világoskék gömb kb. 10-12 cm átmérőjű, nekem egy tekercs krepp papírból kijött 21 rózsa… Attól függ, hogy mennyi rózsát kell készítened, hogy milyen szorosan tekered fel… Az első után látni fogod, hogy nagyjából mennyi kell 🙂 1.5-2 tekercs krepp papír egy-egy gömbre bőven bőven elég…:)

  Rózsafejeknek van egy magassága, úgyhogy ez a 10-12cm átmérőjű gömb mutatósra megnő:)

  (a bordó, kb 18 cm-es gömb, dupla anyaggal érdemes számolni)

  Kinga

 3. Németh-Sarkadi Eszter said:

  Nagyon szépen köszönöm! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: